Search This Blog

Best

Friday, August 30, 2013

New and Free Printable GRE Test Sample Questions with answers (Other English Exam)

0 comments

Print, Practice and Pass GRE Test Admission Entrance Exam 2013


This is my 13th part of blog on GRE entrance exam sample questions. In the first part you learn how to prepare to do well in this GRE exam. In this part of my blog you can do some practice sample question to prepare in GRE reading exam.



Free Printable GRE test Sample Questions 113-112



Answer the questions according to the reading




Autism


Autism is a brain development disorder that impairs social interaction and communication and causes restricted and repetitive behavior, all starting before a child is three years old. The genetics of autism are complex and it is generally unclear which genes are responsible for it. Autism affects many parts of the brain but how this occurs is also poorly understood. Autism is strongly associated with agents that cause birth defects. Other proposed causes, such as childhood vaccines, are controversial and the vaccine hypotheses lack convincing scientific evidence. The number of people known to have autism has increased dramatically since the 1980s. Parents usually notice signs in the first two years of their child's life. Early behavioral cognitive intervention can help children gain self-care, social and communication skills but there is no cure for it. Few children with autism live independently after reaching adulthood, but same become successful and an autistic culture has developed, with same seeking a cure and others believing that autism is a condition rather than a disorder.







Q 113


According to the passage, autism is a developmental disorder of the human brain ----.



A) that gives its first signs early in the childhood period

B) which is caused by childhood vaccines

C) which can't be diagnosed until after the child is three years old

D) for which there has been a successful cure in recent years

E) whose causes have been fully understood







Q 114


It can be understood from the passage that autism ----.



A) is caused by a childhood vaccine that affects the development of the brain

B) is accepted as a condition rather than a disorder by all specialists

C) is a condition in which a child suffers from severe pains in the head

D) was a more prevalent disorder in the past than it is today

E) is characterized by abnormalities of behavior patterns





Q 115


It can be understood from the passage that ----.

A) autistic children cannot hear the sounds and are unable to talk with others

B) even if the treatment for autism starts early, the child doesn't have any chance to recover completely

C) when they become an adult all autistic people can live as actively as normal people do

D) people with autism should be encouraged to live on their own

E) scientists know which genes are responsible for the development of autism



Answers sheet- Free Printable GRE test Sample Questions 113-112




113. A

114. E

115. B

Continue reading ...

Thursday, August 29, 2013

Printable Healthy and Money saving school lunch List

0 comments

Free Tips for making healthy school lunch


This is my 4rth blog on back to school saving and ideas. In this blog you will see some cool ideas for healthy and money saving school lunches list. Please print this list for daily use…


Studies have shown that children who eat a well-balanced lunch often do better in school and are more alert. It can be difficult enough to get your child to eat right when you're there to monitor what he or she eats. But in the cafeteria, where the temptations of pizza, vending machines and other unhealthy snacks await, you have to up your game to get kids to actually eat what you've packed.

Another good trick to let your kids weigh in on what they want to pack in their lunches, and offer them a few healthy choices so they feel like they're in control.

Avoid packaged stuff


Though you might be tempted by their convenience and kid-friendly sizes, avoid pre-packaged, processed foods for your kids' lunches. They're expensive and loaded with sodium and preservatives.

Use Last night leftovers stuff


Think outside the lunchbox. Did your kids love last night's roasted chicken and vegetables? Pack some in a thermos to eat the next day. Pack leftover meatballs into a whole-grain hotdog bun for a lunchtime sandwich. Mix leftover rice and vegetables and top with chunks of pork or chicken.

Try tasting plate of chicken chunks or deli turkey


There's no rule that lunch has to include a sandwich, chips and a cookie. Try a tasting plate of chicken chunks or deli turkey roll-ups with a handful of grapes, and carrots with a small container of low-fat dressing. Finger foods are usually a hit with kids.

Use reusable ice-pack


Be safe. Pack lunches properly to ensure food safety and freshness. Invest in a reusable ice-pack, a thermos to hold warm foods and a variety of different sized containers. Include a cloth napkin and reusable utensils to cut down on waste. Remind your child to always wash her hands before she eats.


How to make sure they are getting a well-balanced meal


Well-balanced meal will include mix of Whole grains, fruits, dairy, protein and vegetables. So let us see how they will get this in their lunches.

 

Fruit


Use what fresh and in season. Seasonal fruit tastes better and is also cheaper.

Make fruit easy for kids to eat. Segment oranges and core apples and pears (use lemon juice to keep them from turning brown). Cut up large pieces of fruit into smaller pieces.

Offer dried fruit like raisins, cherries or cranberries.

Buy 100% real fruit leathers or roll-ups.

When buying canned fruit, make sure it's packed in 100% fruit juice rather than syrup.

Instead of jams and jellies, make a peanut butter sandwich with banana slices, raisins or berries.

Offer a handful of seedless grapes in a bag with a wet paper towel for sticky hands. (The wet paper towel also comes in handy after eating an orange.)

Make a fruit smoothie and store it in a thermos. Add a handful of spinach for an extra serving of veggies. Your kids will never know. (Make the smoothie at night and freeze. It will be nice and slushy by lunchtime.)

 

Vegetables


Cut raw veggies into bite size pieces and serve them with a dip. In addition to ranch, try peanut butter or another nut butter, pesto, salsa, hummus or guacamole--whatever you kids will eat.

Add shredded vegetables to sandwiches and soup.

Try mixing chopped broccoli or cauliflower with brown rice and a bit of cheese for a healthy casserole.

 

Whole grains


Always choose whole-grain or whole-wheat bread. If your kids won't eat the crusts, that's OK--trim them off. It's more important that they're eating the sandwich.

Toss air-popped popcorn with cinnamon and sugar for a sweet treat or sprinkle on some Parmesan cheese. It's a great whole-grain snack.

Spread brown-rice cakes with peanut butter, all-fruit spread or light cream cheese.

Whole-grain crackers that are low in fat and high in fiber are a good substitute for bread for little mouths. Kids love the crunch. Send a few pieces of cheese so kids can create their own mini sandwiches.

Make whole-wheat versions of your family's favorite quick breads and muffins.

Make large batches of cookies--oatmeal raisin is a good choice--and freeze them. You can take one from the freezer and put it in a lunch box. It will thaw by lunchtime.

Instead of bread, try a whole-wheat tortilla for a sandwich. Roll one up with low-sodium deli meat, cheese and honey mustard.

Whole-wheat pretzel sticks are crunchy and fun for kids. Make sure the version you buy lists "whole wheat flour" as a primary ingredient.

Dairy


Either provide money for your child to buy milk or include a small carton of shelf-stable milk in every lunch.

String cheese or a few cubes of cheese are a great way for kids to get calcium and protein.

Freeze a small container of cottage cheese or yogurt. Add it to his lunchbox and it will be thawed by lunch.

Instead of paying for flavored yogurt, add your kids' favorite all-fruit spread, chopped fruit or a drizzle of honey or maple syrup to the yogurt.

Try topping cottage cheese with chopped tomatoes or pineapple chunks.

If your child will only drink chocolate milk, allow it. It's better than drinking no milk at all.

 

Protein


If your child isn't a fan of meat, that's OK. There are plenty of ways to get protein into his or her lunch. It's very important to include protein, because it will help keep your child fuller longer. As long as your child is old enough to eat nuts and there are no allergen concerns, experiment with various forms of nut butter. Beyond peanut, there's cashew, almond, sunflower, soynut and even hazelnut butter.

Eggs are another great source of protein. Include a hard-boiled egg (peel it first) or a couple of deviled eggs (made with low-fat mayo).

If your kids are fans of tuna, egg or chicken salad, sneak some veggies into it. Minced carrots, celery, zucchini and even cucumbers mix well. In addition to regular sandwiches, these salads make great dippers for whole-grain crackers and raw veggies.

Hummus or black bean dip is full of filling fiber and protein. Like the salads mentioned above, it's great in sandwiches or as a dip.

Disguise protein as a treat by mixing nuts with dried fruit and just a few chocolate chips for an easy trail mix.

Easy to make Lunches for School Going Kids


Make lunch-planning easy with these 27 easy, healthy ideas for everything from soups and sandwiches to sweets and salads. Here are some ideas which I am using for my kids lunches




1. Whole wheat bagels with either crème cheese

2. Celery stuffed with cream cheese.

3. Apples with Carmel dip

4. Fill a piece of Tupperware with a scoop of hummus, veggie sticks, and pita strips.

5. Clementine’s are great for school lunches. Good Source for vitamin C.

6. Small pizzas-.Slice hard rolls, bagels, or English muffins in half. Top with tomato sauce seasoned with Italian seasoning. Sprinkle with mozzarella cheese and pizza toppings. Broil until cheese melts.

7. Cold-cut roll ups (lean, low-fat turkey, ham, or roast beef with low-fat cheese on whole wheat tortillas)

8. Cracker sandwiches (whole-grain crackers filled with low-fat cream cheese or peanut butter and jelly)

9. Cut carrots, cucumber, and cabbage in small pieces. Add a small spoon of olive oil, salt

10. Chicken nuggets are good choice

11. Cook fun pasta noodles and sprinkle with Parmesan cheese

12. Vanilla yogurt topped with fresh fruit and cookies

13. Pitas stuffed with cheese and raw veggies

14. Veggie sticks with low-fat dip or dressing

15. Tortilla wraps filled with leftover stir-fry and rice

16. Spinach salad with different berries

17. Mangoe fruit smoothie

18. Orange fruit smoothie

19. Parmesan Pita Crisps- Give your kids a healthy alternative to potato chips. Baked crisps have the entire crunch without the fat.

20. Give your kids a healthy alternative to potato chips. Baked crisps have the entire crunch without the fat.

21. Bean salad with lime dressing topped with cheese

22. Brown bread slice topped with cheese spread

23. Tuna or salmon salad (great healthy brain and heart food) spooned onto whole grain crackers.

24. Broccoli with dressing topped with walnuts

25. Applesauce sprinkled with cinnamon

26. Raw veggies on the side with salsa

27. Grapes dipped in chocolate.



Continue reading ...

Wednesday, August 28, 2013

Know more about Best Sports Scholarships

0 comments

 

Best Sports Scholarships blog



This is my third blog on scholarships. In the first blog we saw how to get Free College Scholarship? The potential of winning a free college scholarship should be attainable for anyone who has the motivation to attend college, but needs financial aid. In the second blog we learn lowdown on college scholarships, grants, fellowships, loans and financial.



What are Sports Scholarships?


Traditional athletic scholarships are more competitive than other categories, and it isn’t easy to be recruited as the first-string quarterback at the college you’ve been following all your life. The level of competition varies dramatically by sport, with the more high-visibility fields like football and basketball being harder to break into and land a full ride. But for those willing to do a little more research, there are resources outside of approaching your intended college where you might find you’re eligible for a generous amount of funding.

Serious Athlete-top performer




Athletes pay the most attention to scholarships offered by their intended college, which are the most generous if you’re playing at a high enough level and are desirable enough to the school. These students should be actively contacting coaches at the schools they’re interested in, as even the best athletes can be overlooked if they don’t market themselves well. Make yourself a portfolio, or your own highlight reel. If there are newspaper clippings of your coups on the field, send those in. The easiest way to get organized is to make a list of schools you’re interested in and start with a college search; don’t sell yourself short, but be open to possibilities at smaller schools and those outside of the top tier Division I athletics. Be mindful also of what’s expected of you to be eligible for those top prizes. Scholarships offered by colleges will be run by the National Collegiate Athletic Association (NCAA), the National Association of Intercollegiate Athletics(NAIA) or the National Junior College Athletic Association (NJCAA), all of which require minimum GPAs of their players before doling out funding to student athletes. NCAA scholarships and internships in particular are the most well-known and sought after opportunities. You’ll also need to maintain a decent GPA to keep your award and your spot on the team, so your work isn’t over even if you do score a coveted place on your dream team.

For less serious athletes


Landing an athletic scholarship isn’t all about being the best basketball player, wrestler or bowler on your high school team anymore. There are many awards available for athletes who play not to make a career of a sport, but because they enjoy the game. Local leagues and organizations in sports like baseball and golf, for example, offer many scholarships just for playing on a team, no matter how good you are. Sure, it helps to be talented in a given area, but if you’re not cut out for the lifestyle required to make you a marketable athlete at the top level of play, don’t be discouraged. You don’t even have to play on your college’s team. Many rewards out there require only an interest in a sport and your intention to continue playing it when you go to college, even it’s on a club or intramural team.



In this blog you will find basic info about these scholarships. For detail info please check each scholarship websites



SLU NCAA Division 1 Grant-in-Aid


Application Deadlines: Varies



Consideration for the SLU NCAA Division 1 Grant-in-Aid is given to new freshman, transfer and renewal students who will be participating in one of Saint Louis University's NCAA Division I sports. Contact the Department of Athletics for sport-specific scholarship application procedures.



Hood Sportsmanship Scholarship


Application Deadlines: March 01, Annually

For more than 160 years, Hood has been committed to supporting families and communities across New England. Hood is proud to be able to give 18 student athletes an opportunity to win a $5,000 college scholarship. To be eligible, high school seniors must have proven their ability to put the spirit of competition above winning while participating in a varsity sport.



RTNDA Lou and Carole Prato Sports Reporting Scholarship


Application Deadlines: May 31, Annually

Louis F. Prato has dedicated more than 30 years to RTDNA and RTDNF. Lou served as secretary of the RTDNF Board of Trustees, and for more than 20 years he was treasurer of the RTDNA Board of Directors. Lou has worked as a news director, a journalism professor, a consultant, and Director of the Penn State All Sports Museum. Lou and his wife Carole live near his alma mater, Penn State University.



Davis Law Group Scholar Athlete Program


Application Deadlines: Varies

Scholar Athlete Program recognizes exceptional student athletes that are performing well in the classroom and on the field. To register for the scholarship, students need to apply online or be nominated by a coach, teacher, parent or friend. Students must be a senior in high school, currently attend a Washington State High School, have a 3.0 GPA or higher and participate in a sport.



Furman University Athletic Scholarships


Application Deadlines: Varies

The Furman University Athletic Scholarships are partial to full scholarships awarded in 17 men's and women's intercollegiate sports. For more information, contact the director of athletics or the head coach in the sport in which you are interested in .



William Woods University Athletic Scholarships


Application Deadlines: March 01, Annually

The William Woods University Athletic Scholarships are available to students who demonstrate talent and skills in the areas of basketball, baseball, cross country, track and field, golf, soccer and women's

Continue reading ...

Monday, August 26, 2013

Free and Printable SAT test Sample Questions with Answers (1-200)

0 comments

This is 14th part of my blog for doing excellent in SAT exam. You can prepare for this exam by testing some free test questions. Make sure you first print the answers. In this part of blog you will see SAT Practice Questions from 184-193 in English.




New AND Free SAT English practice test- 184-193






Good Luck to all................







Choose the appropriate words to complete the sentences








Q 184

The students are not allowed to use this room as it is ---- for teachers.



A) exclusively

B) thoughtfully

C) correctly

D) improperly

E) frankly





Q 185

I cannot wait to learn the result of the interview as it is ---- important for me.



A) rarely

B) flexibly

C) interestingly

D) vitally

E) voluntarily



Q 186

I could have voted for this candidate if he had spoken more ----.



A) sensibly

B) slightly

C) previously

D) bitterly

E) closely



Q 187

I won't be able to buy a house as the prices have risen ----.



A) classically

B) faintly

C) enormously

D) mainly

E) distantly.







Q 188

I can ---- remember what he said but I think it was something about his past.



A) vaguely

B) illegibly

C) promptly

D) clumsily

E) evenly



Q 189

The dog broke away from the garden as it was ---- tied to the tree.



A) forcefully

B) tightly

C) essentially

D) loosely

E) firmly



Q 190

The prime minister dismisses criticism that he has ---- neglected the economy and social issues.



A) indifferently

B) constantly

C) habitually

D) attentively

E) nastily



Q 191

Infants are ---- dependent on their parents to meet their physical needs.



A) joyfully

B) generously

C) vulnerably

D) uncommonly

E) softly



Q 192

When I called to have an appointment with my doctor, I was told that he had to leave ---- for personal reasons and would not be available the whole afternoon.



A) urgently

B) faithfully

C) partially

D) indirectly

E) decisively



Q 193

Had the authorities concerned acted ---- and promptly in the past, perhaps hundreds of thousands of people would have been saved from the tsunami disaster.



A) faintly

B) merely

C) roughly

D) inconsiderately

E) vigilantly



Answers-New AND Free SAT English practice test- 184-193




184. A

185. D

186. A

187. C

188. A

189. D

190. B

191. C

192. A

193. E

Continue reading ...

Friday, August 16, 2013

Try some new mantra for saving money and eating healthy

1 comments

We all think that eating healthy will cost more but truth is different…





You can save money and still have quality. If you’ve been using cost as an excuse to eating junk, you can kiss that excuse goodbye! With a little organization and creativity, you can have the proverbial champagne when cooking on a beer budget.



There’s no magic formula to cooking on a budget. Like anything else worthwhile in life, it takes a little planning, creativity, and work. But if you think of the rewards—better health and more money—you’ll find it’s worth the effort. To start, here’s a quick review of basic tips of healthy eating. Here are some tips to do this:



1. Advance planning your meal




Make sure you plan a head for making your grocery list, and shopping—tasks that are most often shortchanged in food prep. Think about the time of day, day of week, and even week in the month that you shop. Generally, the grocery is the least busy early in the morning, in the middle of the week, and on any day but the first day or two of the month.





2. Buy no name/brand stuff




Look high and low (literally) to find the less expensive generic or store brands on grocery shelves, often very similar to higher-priced brand names though packaged under different labels. Stores deliberately place the highest-priced brand-name items at eye level, but if you compare the cost per unit, you’ll be able to figure out the most cost-effective purchase. You can even try your own taste tests— blind, of course— to see where you can save money without sacrificing flavor.





3. Buying Less Salty and sugary stuff




Limit salty and sugary foods



4. Fatty Food




Avoid eating and buying many foods that are high in saturated fats.






5. Variety eating




Make “variety” the watchword of your eating



6. No Junk food




Limit your buying junk food and alcohol. This way you will save lot of money saving and have no junk in house.



7. Check web for good deals




Don’t be afraid to surf the internet for recipes that use specific ingredients (plug the ingredient in as a keyword of your search), since you can often get good buys on breads, meats, and other items marked for quick sale before they go bad.



8. Eat more Beans and lentils




Both are good for nutritious, hearty soups, and can be a main course with the addition of fresh vegetables or rice.



9. Brown Rice




Brown Rice is a great addition to leftover meat and veggies. Although brown rice is slightly more expensive than white, the nutritional payoff is well worth it.



10. Eat more Millet




This is very easy to mix grain and is best when bought fresh. Simply rinse and toast before using it in recipes.



11. Make Healthy Pasta




This is quick and easy to prepare, and can be paired with veggies, meat, or a fresh salad. You can use whole-wheat pasta whenever available.



12 Try some Healthy Soups




Soups can’t be beat for nutrition and convenience, especially since you can use canned or packet soups as your base, then add your own veggies and leftover meat.



13 Fresh vegetables and fruit




They should be bought at least once or twice each week, preferably in season, to ensure optimal taste and nutrition. You can also rely on canned/frozen varieties as handy additions to last-minute meals. Veggies make great stir-fries and vegetable patties, while fruit is good for a quick nutritious snack.



14. Meat and fish




They can be kept on hand also for last-minute meals— try the newer tuna and salmon pouches, and shop for inexpensive cuts of meat that work well in stews and casseroles.



15. Condiments




They add flavor and interest to your dishes. Keep a selection of dried herbs, spices, curry powder, marinades, vinegars, tomato and soy sauces, along with stock cubes, in your cupboard.



16. Big meal saving




When cooking a big meal, make extra to freeze, or use later in the week for lunches or quick suppers. Double recipes, then freeze half.



17. Vegetable trimmings




Save them to make your own vegetable stock. Not only do you save money, but vegetable stock also makes a nutritious base for casseroles, soups, and cooking.



18. Bulk buying




Buying in bulk is almost always cheaper; you can freeze perishable items (such as meat, milk, and even bread) in smaller portions to use as needed. It’s always a good idea to buy non-perishable items in bulk (canned foods, dried beans and grains, etc.).



19. Sales items




Always check the flier for sale stuff.



20. Meats cuts




Use less expensive cuts of meat for casseroles that you slow cook; add extra vegetables and beans to make the meal go further.



21. one-pot dishes




Capitalize on one-pot dishes, which generally save prep time, money, and dishwashing, and often make great leftovers.



22. Buy no name stuff all the time




Look high and low (literally) to find the less expensive generic or store brands on grocery shelves, often very similar to higher-priced brand names though packaged under different labels. Stores deliberately place the highest-priced brand-name items at eye level, but if you compare the cost per unit, you’ll be able to figure out the most cost-effective purchase. You can even try your own taste tests— blind, of course— to see where you can save money without sacrificing flavor.



23. Water




Drink lots of water (at least 8 cups a day).



24. Specials




Take advantage of specials on common food such as broth, soups, pasta, rice, canned veggies, even bread and meat. Many of these items have a long shelf life or can be frozen for short periods of time.



25. Dinning out




Limit your dining out, especially when it comes to fast food, since you’ll find yourself spending unnecessarily on items that are high in fat, salt, and calories, which short-change you in the nutrition department.

Continue reading ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Blogger