Search This Blog

Best

Thursday, December 5, 2013

Try many strange uses of olive oil in home (save money)

0 comments

Olive oil has dozens of strange uses around the house


This is a two part article on many strange uses of olive oil in home. We all know that olive oil is healthy to eat but we do not know there are many unusual uses of olive oil in home.




What is olive oil?


Try many strange uses of olive oil in home
Olive oil is mainly comprised of monounsaturated fatty acids. A healthier type of fat, it reduces total and low-density lipoprotein (LDL or “bad”) cholesterol levels in the bloodstream, while raising high-density lipoprotein (HDL or “good”) cholesterol levels.

High quality extra virgin olive oil, in particular, provides a high content of antioxidants, like polyphenols, vitamins E & K, chlorophyll and carotenoids. Antioxidants are key to strengthening the immune system and protecting the body from the damaging effects of free-radical molecules.

Olive oil contains anti-inflammatory agents, like oleocanthal, that act as a natural ibuprofen-like substance.



NUTRITIONAL INFORMATION about Olive oil



Try many strange uses of olive oil in home
The nutritional benefits of olives and olive oil are directly related to the types of fatty acid and the significant amounts of anti-oxidants derived from Vitamins E and K. The following information provides detailed information for both.

Nutritional value per 100 g (3.5 oz) of Olive Oil

Energy 3,701 kJ (885 kcal) Carbohydrates 0 g Fat 100 g

saturated 14 g monounsaturated 73 g polyunsaturated 11 g omega-3 fat <1 .5="" 0="" 14="" 3.5-21="" 62="" e="" fat="" g="" k="" mg="" omega-6="" protein="" vitamin="">


Many strange uses of olive oil in home (save money)



Olive oil has dozens of unusual uses around the house, not to mention its powerful moisturizing and healing properties on the hair and skin. Check out many reasons why you should buy Olive oil.



Try as a Skin moisturizer




You might think using olive oil as a moisturizer would leave you with oily skin, but that’s not the case. Used in small amounts, it seeps in completely, eliminating dryness and reducing the appearance of wrinkles without clogging pores.



Try as an Eye makeup remover




Even the heaviest, drag-show-worthy makeup job can’t stand up to the removal power of olive oil. Dab a little on a cotton pad and your eye shadow, eyeliner and mascara – including waterproof formulas – will wipe right off.



Homemade Bath oil




Add a few drops of your favorite essential oils to 3-4 tablespoons of olive oil and you’ve got custom bath oil that will gently scent and moisturize your skin.



Use for Smooth shaves




Slick and moisturizing, olive oil will help your razor glide along your skin for a super-close, smooth shave with fewer nicks.



Homemade Throat soother




Got a big singing performance or speech coming up? Swallow a tablespoon of olive oil just before you step on stage and you won’t have to clear your throat nearly as often. This trick also works to soothe itchy throats and lubricate the back of the mouth and tonsil area, which may lessen snoring.
Continue reading ...

Wednesday, December 4, 2013

How to get Free Education with World Elite Universities (MIT, Duke, and Harvard)

0 comments
This is my 8th articles on getting university education. In previous articles we saw more info about some free scholarships and other aspect of university education. We all know how costly the university education is? .If anyone wants to do he needs either lot of money or a student loan. In this article you will find that you can get free if you using MOOC.


 

What is MOOC?

How to get Free Education with Elite Universities (MIT, Duke, and Harvard)

MOOC stands for Massive Open Online Courses. Although there has been access to free online
courses on the Internet for years, the quality and quantity of courses has changed.

Access to free courses has allowed students to obtain a level of education that many only could dream of in the past. This has changed the face of education. In The New York Times article Instruction for Masses Knocked Down Campus Walls, author Tamar Lewin stated, “in the past few months hundreds of thousands of motivated students around the world who lack access to elite universities have been embracing them as a path toward sophisticated skills and high-paying jobs, without paying tuition or collecting a college degree.”



How to get Free Education with Elite Universities (MIT, Duke, and Harvard)
Although MOOCs are the latest trend, not everyone agrees that schools should offer them. Joshua Kim Insight Higher Ed article Why Every University Does Not Need a MOOC noted that offering free material may not make sense for the individual university. It may be more important to stand out in other ways.

There may also be some issues for students who lack motivation. Since a MOOC is voluntary and there is no penalty for dropping the program or lagging behind, there may be issues with course completion. Although a student may have received an excellent education, there will not be a corresponding diploma.



For those who desire a free education and have the motivation, the following includes the: Top 10 Sites for Information about MOOCs:





How to get Free Education with Elite Universities (MIT, Duke, and Harvard)

1. Udemy Free Courses


Udemy is an example of a site allows anyone to build or take online courses. Udemy’s site exclaims, “Our goal is to disrupt and democratize education by enabling anyone to learn from the world’s experts.” The New York Times reported that Udemy, “recently announced a new Faculty Project, in which award-winning professors from universities like Dartmouth, the University of Virginia and Northwestern offer free online courses. Its co-founder, Gagen Biyani, said the site has more than 100,000 students enrolled in its courses, including several, outside the Faculty Project, that charge fees.”


2. ITunesU Free Courses


 Apple’s free app “gives students access to all the materials for courses in a single place. Right in the app, they can play video or audio lectures. Read books and view presentations.”



3. Stanford Free Courses



From Quantum Mechanics to The Future of the Internet, Stanford offers a variety of free courses. Stanford’s – Introduction to Artificial Intelligence was highly successful. According to Pontydysgu.org, “160000 students from 190 countries signed up to Stanford’s Introduction to AI” course, with 23000 reportedly completing.” Check out Stanford’s Engineering Everywhere link.


 

4. UC Berkeley Free Courses


From General Biology to Human Emotion, Berkley offers a variety of courses. Check out: Berkeley Webcasts and Berkeley RSS Feeds.


5. MIT Free Courses



 Check out MIT’s RSS MOOC feed. Also see: MIT’s Open Courseware.


6. Duke Free Courses



 Duke offers a variety of courses on ITunesU.


7. Harvard Free Courses


From Computer Science to Shakespeare, students may now get a free Harvard education. “Take a class for professional development, enrichment, and degree credit. Courses run in the fall, spring, or intensive January session. No application is required.”



8. UCLA Free Courses


Check out free courses such as their writing program that offers over 220 online writing courses each year.



9. Yale Free Courses


At Open Yale, the school offers “free and open access to a selection of introductory courses taught by distinguished teachers and scholars at Yale University. The aim of the project is to expand access to educational materials for all who wish to learn.”



10. Carnegie Mellon Free Courses


 Carnegie Mellon boosts “No instructors, no credits, no charge.”

Continue reading ...

Tuesday, December 3, 2013

Top notch online Universities for improving career & getting good jobs

0 comments

Best Online Universities for enhancing career


This is second part of article on best online university and college. In the first part of article we saw info about




1. Liberty University

2. Kaplan University

3. American Intercontinental University

4. Walden University



In this part we will see some more good online universities to get good jobs. With the rising popularity of online universities and online college, those seeking higher education has more choices than ever. Some online universities are better suited for an individual than others, depending on time requirements, area of study, or level of education. Some seek an online university more focused around adults seeking to advance their careers, while others are looking for a school more focused around first-time students to higher education.





5. Colorado Technical University




Colorado Technical University is focused on industry-current degrees, meaning most of their degrees involve a level of skill development and training for specific industries. Founded in 1965, the university currently has more than 25,000 students. They offer associates, bachelors, and master’s degrees online.



Best Online Universities

6. Westwood College




Westwood College has 17 campuses across the United States, and offers more than 25 programs. Since it was founded in 1986, there have been more than 24,000 students who have graduated from Westwood College. Westwood is “career-focused,” meaning that degrees are often tailored to specific careers and the degree programs focus on developing practical skills related to those positions.



7. Westwood College




Westwood College has 17 campuses across the United States, and offers more than 25 programs. Since it was founded in 1986, there have been more than 24,000 students who have graduated from Westwood College. Westwood is “career-focused,” meaning that degrees are often tailored to specific careers and the degree programs focus on developing practical skills related to those positions.



Best Online Universities

8. Strayer University




Strayer University specializes in education for adults seeking career advancement. The school has more than 54,000 students and more than 80 campus locations. The average age of a Strayer University student is 34 and most have full time jobs. Strayer University was founded in 1892 as Strayer College.



9. Argosy University




Argosy University was formed in 2001 by merging the American School of Professional Psychology, the University of Sarasota, and the Medical Institute of Minnesota. Argosy University has 19 campus locations across the U.S. and there are more than 18,000 students enrolled, mostly in post-graduate degree programs.



10. Everest University




Everest University is an education network, with many campuses throughout the United States and Canada. Online courses are offered in accounting, business, computer information, criminal justice, medical billing, and paralegal degrees. Everest University offers the ease of online education with the support of campus locations throughout the United States.

Continue reading ...

Monday, December 2, 2013

New and Free Printable TOEFL test Sample Practice Questions

0 comments
This is 22nd part blog on Free TOEFL test Sample Practice Questions for 2013. In this part you will see questions related finding answers options to see Sentence Correction Practice Questions. These questions can be practice for other English related Practice Exams too.




New AND Free TOEFL English practice test- 201-210



Free TOEFL test Sample Practice Questions


Choose the appropriate options to complete the sentences


Q 201

Although I cannot remember it ----, my parents say that I used to sing in the car on long journeys when I was about four years old.



A) me

B) each other

C) myself

D) one another's

E) us





Q 202

If you do not want ---- people in the office to read a file of ----, you have to put a password on your computer.



A) other / yours

B) the other / you

C) some others / yours

D) others / yours

E) the others / you


Free TOEFL test Sample Practice Questions



Q 203

By the time we ---- a solution to the problem, we ---- on it for at least five straight hours.



A) have found / had been working

B) find / will be working

C) find / have been working

D) found / had been working

E) found / were working







Q 204

John ---- the will to overcome the addiction when he tried to stop smoking; otherwise he would have quit it.



A) ought to lack

B) should lack

C) needn't have lacked

D) can't have lacked

E) must have lacked



Q 205

he exact nature of the internal mechanism, which --- by daily, monthly, or annual cyclical changes in the environment, ---- yet.



A) affected / hasn't been understood

B) is affected / hasn't been understood

C) was affected / hadn't understood

D) is affected / hadn't been understood

E) had affected / hasn't been understood



Q 206

--- the fact that the results were far from being satisfactory, the researchers decided to collect new data.



A) Due to

B) Since

C) In spite of

D) However

E) Hence



Q 207

This sculpture is believed ---- in the 151h century in memory of a priest.



A) having made

B) to be made

C) being made

D) to have been made

E) having been made



Q 208

The students denied ---- any instructions by the invigilator as to how to do the listening part in the exam.



A) to be given

B) being given

C) giving

D) having given

E) to have been given









Q 209

When people talk about the cities of Japan, the first ---- comes into mind is Tokyo.



A) where

B) who

C) when

D) whom

E) that



Q 210

US authorities have seized a long-lost painting by Spanish artist Pablo Picasso ---- by Nazis during World War 2.



A) robbing

B) to rob

C) robbed

D) to have robbed

E) having robbed



Answers -Free TOEFL test Sample Practice Questions: Q 201-210




201. C

202. A

203 D

204. E

205. B

206. A

207. D

208. B

209. E

210. C

Continue reading ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Blogger