Search This Blog

Best

Friday, May 31, 2013

Free and Printable GMAT Practice Test Sample Questions (1-150) Part X

0 comments
This is my 10th blog post on GMAT free practice questions. In the first blog we saw how to prepare for GMAT. In this blog you will some more practice questions. You can find all answer in red in the middle of blog. In this part of test you will find Sentence Correction questions.
You can also use this test for other English related exams.

Free and New GMAT Practice Test Sample Questions 2013-14

Sentence Correction Test


Free and New GMAT Practice Test Sample Questions 141-150


Q 141

 It is highly desirable that you furnish evidence of your expenses before you submit your final accounts.

A. It is highly desirable that you furnish evidence of your expenses
B. It is highly desirable that you should furnish evidence of your expenses
C. It is highly to be desired that you furnish evidences of your expenses
D. You must furnish evidence of your expenses
E. You should have to supply evidence of your expenses


Q 142
The population of tigers in the National Park is increasing steadily, and this is a source of encouragement to those who have worked so hard to fund the conservation effort.

A. steadily, and this
B. steadily: which
C. steadily; this trend
D. steadily, this increase
E. steady, and this

Q 143
In the fine print at the end of the document lies the clauses that make us liable for any expenses that result from civil unrest.

A. lies the clauses that make us liable for any expenses that
B. lies the clauses that make us liable for any expenses which
C. lies the clause that make us liable for any expenses that
D. lie the clauses that makes us liable for any expenses which
E. lie the clauses that make us liable for any expenses that

 
Q 141
The administration discussed whether the number of students studying European languages was likely to decline when the senior lecturer retired.

A. whether the number of students studying European languages was likely
B. whether the number of students studying European languages were likely
C. if the students studying European languages were likely
D. if the number of European language students were likely
E. whether the number of students studying European languages was liable
 
Q 145
If the gardener would sow the seeds in the greenhouse rather than the garden, he might get a better display of flowers.

A. If the gardener would sow the seeds in the greenhouse rather than the garden
B. If the gardener sowed the seeds in the greenhouse rather than the garden
C. If the gardener would sow the seeds in the greenhouse rather than in the garden
D. If the gardener were to sow the seeds in the greenhouse rather than in the garden
E. If the gardener would sow the seeds in the greenhouse instead of the garden


Q 146
 On Discovery channel last night they showed an informative program about new innovations in medical imaging, which you would have found interesting.

A. they showed an informative program about new innovations in medical imaging, which you would have found interesting.
B. they showed an informative program about innovations in medical imaging, which you would have found interesting.
C. they showed an informative program about innovations in medical imaging, that you would have found interesting.
D. there was an informative program about new innovations in medical imaging, that you would have found interesting.
E. there was an informative program about innovations in medical imaging, a program you would have found interesting.

Q 147
 After working for two hours, the essay started to take shape, and he began to hope that he might finish before the deadline.

A. After working for two hours, the essay started to take shape, and he began to hope
B. When the essay started to take shape after he had worked on it for two hours, he began to hope
C. When the essay started to take shape after he had worked on it for two hours, he begun to hope
D. When the essay started to take shape after working on it for two hours, he began to hope
E. After working for two hours, the student's essay started to take shape, and he began to hope

Q 148
 The young man was surprised to find that his experience as a tutor had been used as the basis for the protagonist in a short story written by a former girlfriend.

A. that his experience as a tutor had been used as the basis for the protagonist in
B. his experience as a tutor having been used as the protagonist in
C. his experience as a tutor had been used as the basis for the protagonist's in
D. his experience as a tutor being used as the basis for the protagonist of
E. that his experience as a tutor had been used as the basis for events in the life of the protagonist in


Q 149
 In the engineering sector at the moment there are no jobs for those without experience, which makes it difficult for we recent graduates to get started on our careers.

A. at the moment there are no jobs for those without experience, which makes it difficult for we
B. at the moment there are no jobs for those without experience, which makes it difficult for us
C. there are no jobs at the moment for those without experience, a fact that makes it difficult for us
D. there are no jobs at the moment for those without experience, which makes it difficult for us
E. there are no jobs at the moment for those without experience, a fact which makes it difficult for we

Q 150
The mole is a nocturnal insectivorous mammal regarded as pests by gardeners because of their burrowing activity spoiling lawns and gardens.
A. regarded as pests by gardeners because of their burrowing activity spoiling
B. regarded to be pests by gardeners because of their burrowing activity's spoiling
C. regarded as a pest by gardeners because of burrowing activity spoiling
D. considered as a pest by gardeners because of its burrowing activity spoiling
E. regarded as a pest by gardeners because its burrowing activity spoils lawns and gardens.

Answers-Free and New GMAT Practice Test Sample Questions 141-150

141 a
142 c
143 e
144 a
145 d
146 e
147 b
148 e
149 c
150 e

Continue reading ...

Thursday, May 30, 2013

New and Free Printable GRE Test Sample Questions VI (Other Math Exam)

0 comments

Print, Practice and Pass GRE Test Admission Entrance Exam 2013-14

This is my 6th part of blog on GRE entrance exam sample questions. In the first part you learn how to prepare to do well in this GRE exam. In this part of my blog you can do some practice sample question to prepare in math.


The Graduate Record Examination (GRE) is an exam that is produced and administered by the Educational Testing Service (ETS). This is an exam that is used by applicants to graduate school, and it serves as a common measure for the applicants.

Free Printable GRE test Sample Questions 73-82

 

GRE Math Problem Solving

Q 73
The distance from town A to town B is five miles. C is six miles from B. Which of the following could be the distance from A to C?
Indicate ALL such distances.

A. 11
B. 7
C. 1


Q 74
√5 percent of 5√5 =

A. 0.05
B. 0.25
C. 0.5
D. 2.5
E. 25

Q 75
If pqr = 1 , rst = 0 , and spr = 0, which of the following cannot be zero?
Indicate ALL such answers.

A. P
B. Q
C. R
D. S
E. T


Q 76


A. 1/5
B. 6/5
C. 6³
D. 64 / 5
E. 64
 
Q 77
 -20, -16, -12, -8....
In the sequence above, each term after the first is 4 greater than the preceding term. Which of the following could not be a term in the sequence?

Indicate ALL such numbers.

B. 200
C. 440
D. 668
E. 762
F. 816
G. 902


Q 78
♠n denotes the number obtained when n is rounded to the nearest tenth. For example ♠4.31 = 4.3
♠0.089 - ♠1.135 =

A. 1.05
B. 1.04
C. -1.05
D. -1.0
E. -0.1
 
Q 79

For how many integer values of n will the value of the expression 4n + 7 be an integer greater than 1 and less than 200?

A. 48
B. 49
C. 50
D. 51
E. 52



Q 80

In the following correctly worked addition sum, A, B, C and D represent different digits, and all the digits in the sum are different. What is the sum of A, B, C and D?

A. 23
B. 22
C. 18
D. 16
E. 14

Q 81
 12 litres of water are poured into an aquarium of dimensions 50cm length, 30cm breadth, and 40cm height. How high (in cm) will the water rise?
(1 litre = 1000cm³)

A. 6
B. 8
C. 10
D. 20
E. 40

Q 82
 Six years ago Anita was P times as old as Ben was. If Anita is now 17 years old, how old is Ben now in terms of P?

A. 11/P + 6
B. P/11 +6
C. 17 - P/6
D. 17/P
E. 11.5P

Answers-Free Printable GRE test Sample Questions 73-82

73.  ABC
74.  B
75.  ABC
76. E
77. G
78.  D
79. C
80. B
81. B
82. A
 


Continue reading ...

Wednesday, May 29, 2013

Free and Printable SAT test Sample Questions 2013 Part IX (1-150)

0 comments

New and Printable SAT test Sample Questions 2013 -14


This is 9th part of my blog for doing excellent in SAT exam. You can prepare for this exam by testing some free test questions. Make sure you first print the answers. In this part of blog you will see SAT Practice Questions from 142-151.

Free SAT Practice Questions from 142-152


 All answers for this test in red.


Q 142
An instrument store gives a 10% discount to all students off the original cost of an instrument. During a back to school sale an additional 15% is taken off the discounted price. Julie, a student at the local high school, purchases a flute for $306. How much did it originally cost?
A. $325
B. $375
C. $400
D. $408
E. $425
 
Q 143
If y(x-1)=z then x=
A. y-z
B. z/y + 1
C. y(z-1)
D. z(y-1)
E. 1-zy

Q 144
 Which of the following values is NOT equal to 34(58+9)?
A. 34 x 67
B. 58(34+9)
C. 34 x 58 + 34 x 9
D. 1,972 + 306
E. (9 + 58) 34

Q 145
Two angles of a triangle measure 15° and 85 °. What is the measure for the third angle?
A. 50°
B. 55°
C. 60°
D. 80°
E. 90°
 
Q 146
if 5 ounces is equal to 140 grams, then 2 pounds of ground meat is equal to how many grams?
A. 863
B. 878
C. 896
D. 915
E. 932

Q 147
 What was the average amount of money that Jessica's budget allowed for clothing the first six months of 2001?
A. $249.90
B. $250.40
C. $251.32
D. $253.33
E. $255.75

Q 148
f Jessica only spent 20% instead of the 25% allotment for food in May of 2001, how much did she save?
A. $131.10
B. $144.30
C. $148.32
D. $152.22
E. $153.33

Q 149
 Jonathan can type a 20 page document in 40 minutes, Susan can type it in 30 minutes, and Jack can type it in 24 minutes. Working together, how much time will it take them to type the same document?
A. 5 minutes
B. 10 minutes
C. 15 minutes
D. 18 minutes
E. 20 minutes
Q 150
 Of the following fractions, which is less than 2/3?
A. 7/8
B. 5/6
C. 3/4
D. 3/5
E. 5/7

Q 151
 A hockey team won 6 games and lost 8. What is the ratio of wins to number of games?
A. 6/8
B. 8/6
C. 3/7
D. 8/14
E. 6/7

Q 152
 Sue receives a base salary of $90 weekly plus a 12% commission on all sales. Sue had $3,000 in sales this week. How much did she make total?
A. $375
B. $450
C. $480
D. $510
E. $525

Answer Key-Free SAT Practice Questions from 142-152


142. C
143. B
144. B
145. D
146. C
147. E
148. A
149. B
150. D
151. C
152. B
 



Continue reading ...

Tuesday, May 28, 2013

Free and Printable TOEFL test Sample Questions for 2013 Part VIII (Other Math Exams)

0 comments

Free and New TOEFL test Sample Questions for 2013-14



This is 9th part of Free TOEFL test Sample Practice Questions for 2013. In this part you will see questions related to Structure and Written Expression. These questions can be practice for other English related Practice Exams too.

Free TOEFL test Sample Practice Questions: Q 97-100


Math section


 Q 87
Two angles of a triangle measure 15° and 85 °. What is the measure for the third angle?
A. 50°
B. 55°
C. 60°
D. 80°
E. 90°

Q 88
 If 5 ounces is equal to 140 grams, then 2 pounds of ground meat is equal to how many grams?
A. 863
B. 878
C. 896
D. 915
E. 932

Q 89
What was the average amount of money that Jessica's budget allowed for clothing the first six months of 2001?
A. $249.90
B. $250.40
C. $251.32
D. $253.33
E. $255.75
 
Q 90
 If Jessica only spent 20% instead of the 25% allotment for food in May of 2001, how much did she save?
A. $131.10
B. $144.30
C. $148.32
D. $152.22
E. $153.33

Q 91
Sohan can type a 20 page document in 40 minutes, Susan can type it in 30 minutes, and Jack can type it in 24 minutes. Working together, how much time will it take them to type the same document?
A. 5 minutes
B. 10 minutes
C. 15 minutes
D. 18 minutes
E. 20 minutes

Q 92
 Of the following fractions, which is less than 2/3?
A. 7/8
B. 5/6
C. 3/4
D. 3/5
E. 5/7
 
Q 93
A hockey team won 6 games and lost 8. What is the ratio of wins to number of games?
A. 6/8
B. 8/6
C. 3/7
D. 8/14
E. 6/7

Q 94
Tina receives a base salary of $90 weekly plus a 12% commission on all sales. Tina had $3,000 in sales this week. How much did she make total?
A. $375
B. $450
C. $480
D. $510
E. $525
______________________________________________________

Answer sheet-Free TOEFL test Sample Practice Questions: Q 97-100

 

87. D
88. C
89. E
90. A
91. B
92. D
93. C
94. B
95. A
96. A
97. A
98. D
99. C
100. A
______________________________________________________

Q 95
 If the perimeter of a rectangular house is 25 1/3 yards, and the length is 22 feet. What is the width?
A. 16 feet
B. 35 feet
C. 37 feet
D. 40 feet
E. 42 feet

Q 96
Sam made a 15% profit on the sale of a custom designed boat, and the original cost of the boat was $15,000. The boat sold for how much?
A. $17,250.00
B. $16,540.44
C. $16,230.34
D. $15,980.55
E. $15,870.88

Q 97
 A recent study showed that an increase in body weight by 10 kilograms resulted in a 0.15% increase in heart disease. What fraction is equal to 0.15%?
A. 3/2000
B. 2/750
C. 7/4000
D. 5/3462
E. 1/500

Q 98
6.334 x 104 =
A. 0.0006334
B. 0.06334
C. 6334
D. 63340
E. 633400

Q 99
 If 3x + 5x = -8, then x + 1 =
A. -2
B. -1
C. 0
D. 1
E. 2

Q 100
Two angle in a triangle equal 120°. What is the measure of the third angle?
A. 60°
B. 70°
C. 80°
D. 90°
E. 120°

Continue reading ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Blogger