Search This Blog

Best

Friday, June 28, 2013

Free and Printable GMAT Practice Test Sample Questions (1-150) Part XI I

0 comments

Free and New GMAT Practice Test Sample Questions 2013-14


This is my 12th blog post on GMAT free practice questions. In the first blog we saw how to prepare for GMAT. In this blog you will some more practice questions. You can find all answer in red in the middle of blog. In this part of test you will find Sentence Correction questions.
 

You can also use this test for other math related exams.

 

Free and New GMAT Practice Test Sample Question 161-170

 

Averages and Rounding Practice Questions

Q 161
 Ginger over the course of an average work-week wanted to see how much she spent on lunch daily. She spent $5.43 on Monday and the same amount on Thursday. On Tuesday and Wednesday, she spent $3.54 each day. On Friday, she spent $7.89 on lunch. What was her average daily cost?
 
A. $3.19
B. $3.75
C. $3.90
D. $5.17
E. $4.23

Q 162
 What is 1230.932567 rounded to the nearest hundredths place?

A. 1200
B. 1230.9326
C. 1230.93
D. 1230
E. 1230.933

Q 163
 Subtract the following numbers rounded to the nearest tenths place.
134.679
-45.548
-67.8807

Q 164

 What is the absolute value of -9?

A. -9
B. 9
C. 0
D. -1
E. 1

Q 165
 What is the median of the following list of numbers? 4, 5, 7, 9, 10, 12

A. 6
B. 7.5
C. 7.8
D. 8
E. 9

Q 166
 What is the mathematical average of the number of weeks in a year, seasons in a year, and the number of days in January?

A. 36
B. 33
C. 32
D. 31
E. 29

Q 167
. In a college, some courses contribute more towards an overall GPA than other courses. For example, a science class is worth 4 points; mathematics is worth 3 points; history is worth 2 points; and English is worth 3 points. The values of the grade letters are as follows, A= 4, B=3, C=2, D=1, F=0. What is the GPA of a student who made a “C” in Trigonometry, a “B” in American History, an “A” in Botany, and a “B” in Microbiology?

A. 2.59
B. 2.86
C. 3.08
D. 3.33
E. 3.67

Q 168
Over the course of a week, Fred spent $28.49 on lunch. What was the average cost per day?

A. $4.07
B. $3.57
C. $6.51
D. $2.93
E. $5.41

Q 169
 A roast was cooked at 325° F in the oven for 4 hours. The internal temperature rose from 32° F to 145° F. What was the average rise in temperature per hour?

A. 20.2° F/hr
B. 28.25° F/hr
C. 32.03° F/hr
D. 37° F/hr
E. 37.29° F/hr

Q 170
 In the number 743.25 which digit represents the tenths space?

A. 2
B. 3
C. 4
D. 5
E. 6

Answers & Explanations- Free and New GMAT Practice Test Sample Question 161-170


161. D: The average daily cost may be written as 5.43+5.43+3.54+3.54+7.89/5, which equals 5.17. The average daily cost was $5.17.

162. C: When rounding the decimal to the nearest hundredths place, look to the digit that is one place to the right, or the thousandths place. Since the digit in the thousandths place is less than 5, the digit in the hundredths place will remain. Thus, the rounded number is 1230.93.

163. A: The decimals of 45.5 and 67.9 should be subtracted from the decimal, 134.7. Doing so gives a difference of 21.3.

164. B: The absolute value of a number is the distance the number is from 0. The integer, -9, is 9 units from the whole number, 0. Thus, it has an absolute value of 9.

165. D: Since this list (already written in ascending order) has an even number of values, the median is the average of the two middle values. The average of 7 and 9 is 8, thus the median is 8.

166. E: Since there are 52 weeks and 4 seasons in a year and 31 days in January, the average may be written as 52+4+31/3, which equals 29.

167. C: The GPA may be written as (4.4)3+(4.3)+(2.3)+(3.2)/13, where 13 represents the sum of the weights. Thus, the GPA is approximately 3.08.

168. A: The average is equal to the ratio of the amount spent to the number of days in a week. Thus, the average may be written as 28.49/7. He spent an average of $4.07 per day.

169. B: The rate may be written as 145-32/4, which equals 28.25. Thus, the average rise in temperature per hour was 28.25°.

170. A: The tenths place is one place to the right of the decimal. Thus, 2 represent the digit in the tenths place.

Continue reading ...

Tuesday, June 25, 2013

Free and New Printable insurance agent exam sample Questions 1-150

0 comments

Free insurance agent exam sample questions 2012-13



Please Print, Practice and Pass insurance agent exam


This is 2nd part of my blog on insurance agent exam. You will find all answers in Red.


Free insurance agent exam samples  questions 11-20


Q 11
 A beneficiary received $200,000 in proceeds from a Life Insurance policy. He selected a 20 year fixed period payout at 5% interest and received annual payments of $12,500. How much of each payment will be excluded from tax:
A. None
B. $2,500
C. $10,000
D. $12,500
 
Q 12
 A client paid $20,000 in cash to buy a Single Premium Deferred Annuity, which after 10 years has grown to $35,000. If he takes a partial distribution of $15,000, how will it be taxed?
A. No tax is due since the amount withdrawn is less that his cost basis
B. The entire distribution is taxable as ordinary income
C. The entire distribution is taxable as capital gain
D. The entire $35,000 is taxable since partial distributions are not allowed
 
Q 13
 A client paid $4,500 in premiums into a $50,000 Whole Life insurance policy. If he dies when his cash value is $5,000, how much will be taxable to the beneficiary:
A. None
B. $ 5,000
C. $45,500
D. $50,000

Q 14
The Doctrine of Reasonable Expectations applies to what type of law:
A. Tort
B. Criminal
C. Contract
D. Corporate
 
Q 15
 The money that an insurer is required to set aside to honor future liabilities to customers is known as:
A. Retained equity
B. Net worth
C. Legal reserves
D. Capital surplus
 
Q 16
 An insurer domiciled in another country, but doing business in this state, is know as a(n) _____________ company:
A. International
B. Foreign
C. Off shore
D. Alien

Q 17
Recognizing hazards and exposures and making plans to avoid them is known as:
A. Risk classification
B. Risk management
C. Risk transfer
D. Risk avoidance

Q 18
A peril is defined as a:
A. Risk
B. Exposure
C. Cause of loss
D. Uncertainty of loss

Q 19
 Which of the following is true about Variable Life insurance?
A. Insurers must determine the value of the separate account daily
B. The minimum death benefit is guaranteed
C. The cash value is guaranteed
D. The death benefit cannot increase above the minimum

Q 20
When a policy owner adds a rider to a Life Insurance policy to cover all of his children, the premium is based upon:
A. The number of children
B. The health of the children
C. The ages of the children
D. A flat premium

ANSWERS & RATIONALES- Free insurance agent exam samples question 11-20

11. C  although life insurance proceeds are not subject to tax, the interest is. To find the tax free amount, divided $200,000 by 20 years, so $10,000 a year is tax free. Any amount received in excess of that amount is interest and is taxable as ordinary income.

12. B On annuity partial distributions, the first money out is the interest portion, which is this cased is $15,000, all of which is taxable as ordinary income. If the annuitant is under age 59 ½, a 10% IRS premature distribution penalty could also apply.

13. A Proceeds payable to a Life Insurance beneficiary are never taxable.

14. C The Doctrine of Reasonable Expectations is closely associated with the Doctrine of Adhesion. Both doctrines state that any ambiguity in the policy (which is a contract) will be construed against the insurance company, since they wrote it. Tort law is also known as injury law.

15. C Insurance is regulated by state law. All states require that insurers have a prescribed amount of liquid assets (or legal reserves) on hand to honor their future liabilities to customers, such as Life Insurance death claims or cash surrenders. Insurers must file annual, audited financial statements to prove that they meet this requirement.

16. D Insurers may be domestic, foreign or alien, depending upon where they are incorporated (domiciled). An alien insurer is domiciled in a foreign country. A foreign insurer is domiciled in another state. A domestic insurer is domiciled in this state.

17. B Risk is defined as the chance of loss. An exposure is defined as a condition that could result in a loss. Risk classification is known as underwriting. Insurance is defined as the transfer of risk. Recognizing hazards and exposures and making plans to avoid them is known as risk management. Know your definitions!

18. C A peril is a cause of loss, such as death in Life Insurance, or accident or sickness in Health Insurance.

19. B Producers selling Variable Life need a state Life Insurance license and a federal Securities license. Although the cash value is not guaranteed, the minimum death benefit is, although the death benefit may increase above the minimum. Most insurers value the separate account on a quarterly basis.

20. D Most insurers offer a Children’s Rider, which covers all of the insured’s children up to a certain age for a flat fee, regardless of how many children there are or their health. Coverage usually ends at age 18 (or 21), at which time the child may convert their coverage to an individual Whole Life policy without evidence of insurability.
 

Continue reading ...

Monday, June 24, 2013

Free and Printable SAT test Sample Questions 2013 Part X (1-200)

0 comments

New and Printable SAT test Sample Questions 2013 -14

This is 10th part of my blog for doing excellent in SAT exam. You can prepare for this exam by testing some free test questions. Make sure you first print the answers. In this part of blog you will see SAT Practice Questions from 153-162 in English.

Free SAT Practice Questions from 153-162

All answers for this test in red.
Free SAT Practice Questions from 153-162

Choose the appropriate words to complete the sentences

Q 153
We have to do some research in order to ---- the possible factors that could affect the outcome of the project.

A) determine
B) refuse
C) diminish
D) remain
E) descend


Q 154
Tim ---- his skills beyond everyone's expectations and won this year's swimming competition.

A) despised
B) decreased
C) improved
D) hesitated
E) inclined


Q 155
It is a well-known fact that because of the danger that it represents, one has to ---- from smoking.

A) prevent
B) disappoint
C) cease
D) remove
E) refrain

Q 156
Many people ---- the consequences of high blood pressure, but family physicians stress that hypertension is a dangerous condition if left untreated.

A) apprehend
B) assess
C) measure
D) underestimate
E) appreciate


Q 157
 I think my brother has ---- his friends badly and displayed selfishness for a long time.

A) respected
B) treated
C) acted
D) protected
E) healed
 

Q 158
 Color-blind people usually suffer from the inability to ---- between certain colors or shades of a color.

A) deliver
B) differentiate
C) follow
D) pursue
E) mention


Q 159
 The prime minister dismisses criticism that he has ---- the economy and social issues.

A) advanced
B) recovered
C) proceeded
D) neglected
E) discovered


Q 160
 As I ---- Mr. Hobson's behavior towards me, I will not tolerate it any more.

A) admire
B) engage
C) detest
D) initiate
E) recur


Q 161
 The Highways Agency warned drivers to be extra careful and to delay journeys if bad weather ----.

A) facilitates
B) persists
C) hinders
D) concludes
E) terminates


Q 162
Due to the continual noise from the street below, I couldn't ---- what I was reading.

A) comprehend
B) bother
C) misuse
D) consider
E) calculate
 

Answer Key-Free SAT Practice Questions from 153-162


1. A
2. C
3. E
4. D
5. B
6. B
7. D
8. C
9. B
10. A

Continue reading ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Blogger