Search This Blog

Best

Wednesday, January 23, 2013

New and Free Wonderlic Practice Test Sample Questions (1-125) Part VI

New and Free Wonderlic Practice Test Sample Questions



Questions 86-105

Q 86
What are 1230.932567 rounded to the nearest hundredths place?
A. 1200, B. 1230.9326, C. 1230.93, D. 1230, E. 1230.933

Q 87
Subtract the following numbers rounded to the nearest tenths place.
134.679,-45.548,-67.8807
A. 21.3, B. 21.25, C. -58.97, D. -59.0, E. 1

Q 88
What is the absolute value of -9?
A. -9, B. 9, C. 0, D. -1, E. 1
Q 89
 What is the median of the following list of numbers? 4, 5, 7, 9, 10, 12
A. 6, B. 7.5, C. 7.8, D. 8, E. 9
Q 90
What is the mathematical average of the number of weeks in a year, seasons in a year, and the number of days in January?
A. 36, B. 33, C. 32, D. 31, E. 29

Q 91
 In a college, some courses contribute more towards an overall GPA than other courses. For example, a science class is worth 4 points; mathematics is worth 3 points; history is worth 2 points; and English is worth 3 points. The values of the grade letters are as follows, A= 4, B=3, C=2, D=1, F=0. What is the GPA of a student who made a "C" in Trigonometry, a "B" in American History, an "A" in Botany, and a "B" in Microbiology?
A. 2.59, B. 2.86, C. 3.08, D. 3.33, E. 3.67

_______________________________________________________

Free Wonderlic Practice Test Sample Questions Answer Key 86-105
86. C
87. A
88. B
89. D
90. E
91. C
92. A
93 B
94. A
95. C
96. Answer: 56 cents. First, divide the number of inches in 2 feet (24) by 3; then, multiply this number (8) by the price of 3 inches of rope: 8 x 7 = 56
97. Answer: 80.The next number is found by multiplying the previous number by 2.

98. Answer: 78.The next number is taken by adding one to each number and then multiplying this sum by 2.

99. Answer: 65. The next number is found by multiplying the number by 2 and then subtracting one from the product.

100. Answer: 1/9.

101. Answer: 1.5. The next number is found by dividing each number by 2.

102. Answer: 60.Be sure to identify the position of the decimal point.

103. Answer: 0.04. Be sure to identify the position of the decimal point.

104. Answer: 0.09. It may be helpful to say the numbers out loud: "9 hundredths" is clearly smaller than "54 hundredths."

105 Answer: 629. Make sure to note the number of place values rather than simply looking at the value of the first digit in the number.


______________________________________




Q 92
Over the course of a week, Fred spent $28.49 on lunch. What was the average cost per day?
A. $4.07, B. $3.57, C. $6.51, D. $2.93, E. $5.41
Q 93
A roast was cooked at 325° F in the oven for 4 hours. The internal temperature rose from 32° F to 145° F. What was the average rise in temperature per hour?
A. 20.2° F/hr ,B. 28.25° F/hr ,C. 32.03° F/hr ,D. 37° F/hr ,E. 37.29° F/hr
Q 94
In the number 743.25 which digit represents the tenths space?
A. 2, B. 3, C. 4, D. 5, E. 6
Q 95
 Add 0.98 + 45.102 + 32.3333 + 31 + 0.00009
A. 368.573
B. 210.536299
C. 109.41539
D. 99.9975
E. 80.8769543
Q 96
 If three inches of rope cost 7 cents, how much would 2 feet of rope cost?
Q 97
 What is the next number in the sequence: 5, 10, 20, 40, ?
Q 98
What is the next number in the sequence: 3, 8, 18, 38...?
Q 99
 What is the next number in the sequence: 5, 9, 17,33,...?
Q 100
 What is the next number in the sequence: 9, 3, 1, 1/3,...?
Q 101
 What is the next number in the sequence: 24, 12, 6, 3...?
Q 102
 Which of the following numbers represents the greatest amount: 6, 6.0, 0.600, 60?
Q 103
Which of the following numbers represents the smallest amount: 0.400, 0.04, 4.0, 40?
Q 104
Which of the following numbers represents the smallest amount: 3.26, 0.54, 89.00,0.09?
Q 105
 Which of the following numbers represents the smallest amount: 3899, 629, 89001, 9867?

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Blogger